Easee Charge og Charge Lite

Easee Charge og Charge Lite

Trolig den mest gjennomtestede ladeplattformen i verden

Svenske Elsäkerhetsverket har konkludert med at det ikke er nødvendig med fysisk utbedring av Easee-installasjoner. Etter ett år med intensivt dokumentasjons- og testarbeid kan selskapet dermed se fremover igjen, med det som trolig er den mest gjennomtestede ladeplattformen i verden akkurat nå. 

Charge Lite – den velkjente, gode Easee-opplevelsen 

En av årsakene til at Easee-laderne har blitt så populære blant elektrikerne der ute, er den særdeles lettvinte installasjonsprosessen. Denne har ikke endret seg på Charge Lite. Du monterer altså først bakplaten, før du til slutt klikker på Chargeberry-enheten og dekselet. 

Konfigurasjonen er like enkel. Åpne installatørappen (Easee Installer App), velg om du vil koble til via NFC eller Bluetooth, og følg stegene. Hvilken biltype som skal lade, om det er IT eller TN-nett eller hvor mange faser som skal brukes trenger du ikke tenke på, det detekteres helt automatisk. 

Charge Lite er alltid koblet opp mot skyen, som betyr at kunden får et produkt som ikke går ut på dato, men jevnlig får sikkerhetsoppdateringer og til og med ny funksjonalitet. Det betyr også at de kan koble seg opp mot laderen samme hvor de befinner seg, selv om de fleste nok vil foretrekke smidigheten man får med Bluetooth når de er hjemme. 

 

Tommel opp fra de strengeste

Før Easee lanserte Charge Lite, gikk de noen solide ekstrarunder og hentet inn EU-typegodkjenning fra TÜV Rheinland – et av de strengeste, uavhengige sertifiseringsbyrået i verden. 

Typegodkjenningen, eller Modul B, som den også kalles, er en forsikring til alle samarbeidspartnere og kunder om at Easees teknologi er sikker, pålitelig og oppfyller alle relevante krav i europastandarden. 

Les mer om godkjenningen her.

 

Oppdatert samsvarserklæring for Easee Charge Lite

Nå trenger du som installatør ikke lenger å skrive avvik fra NEK 400 eller installere Type B-vern for å ha dokumenatsjonen i orden. Easee har skrevet under på en oppdatert samsvarserklæring for ladeboksen Charge Lite. I den nye versjonen deklareres det at DC-deteksjonen (RDC-DD-en) er i samsvar med IEC 62955:2018.  Det gjør det enklere og billigere for installatøren, som dermed slipper å bruke ekstra tid på å skrive avvik fra NEK 400, eller montere fordyrende Type B-vern i Charge Lite installasjoner. 

 

Last ned pdfen for å se hele Easee sitt samsvar. 

Easee oppdaterer Charge Lite-samsvar

Dynamisk lastbalansering med Equalizer

Dersom kunden er opptatt av strømforbruk med tilhørende regninger, vil en investering i Easee Equalizer fort være innspart. 

Equalizer er en liten, smart sak som kobles direkte til strømmåleren via HAN-porten. Deretter leser den av strømforbruket i sanntid, og justerer opp og ned ladehastigheten basert på kapasiteten i boligen. 

Om elementet i varmtvannsberederen slår inn mens kunden lager mat og vasker klær, gir Equalizer ladeboksen beskjed om å roe seg litt til det er normale tilstander i huset. Dette gjør både at man aldri trenger bekymre seg for at hovedsikringen går, samtidig som man unngår å havne på et dyrere ledd i effekttariffen.